söndag 2 januari 2011

Choklad

(bild:fotoakuten)

Mayaindianerna använde till att börja med kakaobönan som valuta.
Senare började man tillverka en chokladdryck som spred sig i Sydamerika.
Där kom de första européerna i kontakt med kakao på 1500-talet och Christoffer Columbus var den som tog den med sig hem från sina resor. Det blev mycket exklusivt att dricka choklad.
I mitten av 1800-talet upptäcktes hur man gjorde pulver av kakaobönan och på det sättet kunde man nu börja tillverka chokladkakor.

Mörk choklad, helst över 70% kakaohalt, anses idag som hälsofrämjande.
Den innehåller massor av antioxidanter och ett rimligt intag tros kunna minska risken för hjärt -och kärlsjukdomar. Även mot depressioner anses mörk choklad ha positiv verkan.

Den choklad vi säljer i teboden kommer bl.a från Ecuador.
Läs mer här: http://www.pacarichocolate.com/


Inga kommentarer: